Peste cu legume la cuptor

de Ela68 in Pastrav, 4 Oct 2012 | 12633 vizualizari

 

O reteta foarte simplu de preparat, foarte gustoasa si foarte sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 3-4 buc pastrav sau macrou
  • 2 cepe , una rosie, una alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 lamaie
  • 2 cartofi medii
  • 3-4 rosii
  • 2-3 foi de dafin
  • ardei iute sau chilli fulgi
  • piper Szechuan ( sau piper negru )
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu legume la cuptor:

Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba  taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi proceda, pun mai intai cartofii. Dam cu sare. Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa taiata rondele

Punem si lamaia taiata felii.

Apoi ardeiul gras, piperul, fulgii de chilli sau ardeiul iute tocat marunt, foile de dafin, rosiile taiate cubulete. Adaugam sare si 3-4 linguri de ulei.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa 30 minute la foc mediu spre iute, dupa care scoatem folia si mai lasam cateva minute, verificand daca morcovii si cartofii s-au patruns. Sosul format are un gust exceptional.

TIPS-URI

1

cel mai gustos iese cu macrou sau pastrav

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pește în apă nebună